Peren-gemberconfituur

Ingredients: 
500g peren
2 citroenen (sap)
1 stuk gember (enkele cm)
400g rietsuiker
ev. Marmelo (natuurlijk geleermiddel)
ev. 1 appelsien (sap)
ev. kleine stukjes van de citroen- of appelsienschil
Preparation: 

Schil de gember en snij hem in zeer kleine stukjes (of grof raspen). Breng water aan de kook en laat hem daar één minuut in koken. Nadien water weggieten. Dit dient om de smaak iets milder te maken (indien je het heel mild wil, deze handeling een tweede keer doen).
Schil de peren en snij ze in kleine stukjes.
Pers de citroenen en schraap de gewassen buitenkant van de citroen er in kleine stukjes af.
Breng alles in een kookpot en doe de suiker erover. Laat enkele uurtjes in de koelkast staan.
Breng de ingrediënten zachtjes aan de kook, en laat het een kwartiertje verder pruttelen.
In propere confituurpotjes gieten.

Conseils: 

Indien je Marmelo voor een confituur gebruikt kan je die op het einde van de kooktijd erbij voegen met een beetje suiker. In dat geval mag je de hoeveelheid suiker halveren. De smaak van de vruchten komt er beter door uit.